Review van Krista Bethlehem

Afgelopen dinsdag was ik aanwezig in Veenendaal bij Prins Petfood. Hier was ik uitgenodigd om de lezing van Joseph Oubelkas bij te wonen. Het onderwerp van de middag was ‘omgaan met tegenslag’.

Het vinden van de locatie was nog even een kleine uitdaging. Wij hadden het adres wat onderaan de mail stond, Accustraat 11, overgenomen op de navigatie, maar kwamen in eerste instantie toch bij een verkeerd gebouw uit.

Voor de rest was alles echt prima geregeld.

Ik vond de locatie die was gekozen erg mooi. Er is een mooie ontvangstruimte waar iedereen van tevoren even lekker kan kletsen. Ook was het fijn dat er drinken genuttigd kon worden van tevoren. De zaal waarin de ALV en de lezing gehouden werd was erg luxe.

Dan de lezing zelf. Wat een indrukwekkend verhaal. Joseph kan daarbij ook nog eens zeer goed vertellen en heeft elk moment van zijn verhaal mijn aandacht erbij gehad. Hoe hij met de immense tegenslag in zijn leven is omgegaan, stelt onze tegenslagen in het normale leven toch wel even in een ander perspectief. Hij geeft aan dat hij zeker ook begrijpt dat tegenslagen in het werkveld erg vervelend kunnen zijn, maar dat met de juiste houding en mindset je hier juist een kans uit kan halen en dingen van leren.

Hoe Joseph daarnaast naar reacties van mensen in de zaal luistert en ook hen in zijn verhaal betrekt, vond ik erg mooi om te zien. Dit zette mij ook wel aan het denken dat luisteren naar iemand en echt actief luisteren een wereld van verschil is.

Ik denk dat het verhaal van Joseph zeker een positieve invloed kan hebben in de manier waar je naar tegenslagen kijkt en hiermee omgaat. Zijn verhaal blijft mij zeker nog een lange tijd bij. En mocht ik met tegenslagen te maken krijgen, dan zal ik zeker aan zijn verhaal terugdenken.

  • Krista Bethlehem, stagiaire CVS Nederland

Auteur: