‘Motiveren en belonen’- Kilian Wawoe

2022/09/29 | - uur

Locatie: Online/ De Soester Duinen

Kilian Wawoe

Dr.  Kilian Wawoe is psycholoog, Hij was als personeelsmanager werkzaam bij de ABN-AMRO in Amsterdam,  India, België en Monaco . In 2010 promoveerde hij aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en doceert daar sindsdien en werkt daarnaast als consultant en public speaker. Hij houdt zich bezig met de psychologie van werk en is geïnteresseerd in wat mensen beweegt op de werkvloer: werktevredenheid, stress, geluk, beloning, etc. Recent verscheen van hem het boek ‘het corporate brein, werken na Corona’ over de gevolgen en kansen van het thuiswerken.

 

Beoordelen en belonen binnen een organisatie zijn een middel tot een doel. Je hoopt er mee je personeel te motiveren, ze beter te laten presteren, talent vast te houden, etc.

De vraag is alleen of het middel wel past bij het doel. Ofwel, is geld of een goed gesprek een geschikt middel om medewerkers te motiveren?

Dr. Kilian Wawoe zocht in de wetenschap wat je met beoordelen en belonen wél en niet kan bereiken. Het bleek dat geld vaak wordt overschat om medewerkers aan te sturen, terwijl het goede gesprek vaak wordt onderschat.

In de workshop deelt hij zijn inzichten uit de wetenschap en de praktijk. Je verlaat zijn sessie met inzichten en praktische tips hoe je medewerkers beter kan motiveren en laten presteren, ook zonder dat je er meer voor betaald.